מצרכים:
1.5 ק"ג בשר מספר 1 (או 8-9 נתחי סטייק פרוסים).
שמן זית
חצי כוס יין אדום יבש / מתוק
מלח, פלפל
2 כפות תבלין סטייק
חצי כפית אגוז מוסקט
פלפל חריף אחד
לאורז:
1 ק"ג אורז לבן
שמן, מלח.
אופן ההכנה:
קודם נבשל את האורז וניח אותו בצד: נמלא סיר במים, נזלף 3 כפות שמן וכף מלח ונרתיח. לאחר ברירת האורז נשפוך אותו למים הרותחים עד לריכוך (בישול מלא), נסנן לפי הצורך ונחזיר לסיר. כדאי לזלף בשלב זה עוד כף שמן על האורז המסונן והמבושל על ידי כף מסננת – כך שהשמם יתפזר במידה שווה על כל האורז – לא מערבבים אורז אחרי בישול.
הכנת הסטייק:
נחתוך את נתח הסטייק לקוביות של 2 ס"מ עובי ורוחב, נכניס הכל לקערה ונתבל עם היין, מלח, פלפל, תבלינים. נחמם מחברת בשרית גדולה או מחבת פסים (אפשר גם על הפלאנצ'ה) עם שמן זית, נניח את קוביות הסטייק וניתן להן מספר דקות עד להשחמה ובישול מלא, נהפוך את הקוביות מצד לצד עד לבישול מלא ורכות מקסימלית, נשפוך את יתרת היין שנשארה בקערה למחבת.. ניתן להוסיך שבבי פלפל חריף לקראת סיום הטיגון.
אפשר לאכול את הסטייק עם אורז, או בפיתה עם צי'פס או עם כל תוספת אחרת שתבחרו
העיקר שיהיה חודש טוב ומבורך!!!
בשורות טובות לעם ישראל!